Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mina ångestfaktorer ur en djupare synvinkel. Bara några.


Ångestfaktorer

Lugnet när solen går ner
framkallar min ångest

Jag ska räkna mina olika ångestfaktorer.

Natten i staden på vintern och hösten.
När det är tomt på gatan, I bilen påväg hem
och dom enda ljusen är gatlyktorna och en och annan bil.
och det mörkret ger vetskap om att
dagen är slut
och natten är lång
och den kommer sluta
likadant
imorgon.


Sommarkvällar
Det sorgsna orangea ljuset
och allt tystnat
Får tid att tänka på
dom grejer som klöst
rivit
bitts
under hela veckan.


När klockan skvallrar om eftermiddag
Det är inte långt kvar på dagen
det är lika bra att sluta försöka
när du ändå redan missat allt.

Blandade känslor
som kärlek blandat med känslan
av
att det är något som inte stämmer
fast är så kär att du inte vet hur
du
ska
hantera




Fri vers av Ebba N.
Läst 190 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-06-25 21:30



Bookmark and Share


  RogerIvan
Känns som att adventskalender/ångestkalender har för många luckor som dessutom öppnar sig själva. När luckan väl är öppnad så kan man inte titta bort...
2009-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Ebba N.
Ebba N.