Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid Vildgaveln slott

 

Du tittar mot Vildgavelns slott med febriga ögon och undrar för vem som vindbryggan fälls, är det för han med hår så ljust som en hätta eller är det för han som sjunger om ingenting alls?

Vildgaveln ruvar men det är inget för dig att veta eller bära. Vildgavelns slott vet allt om saker som du inte vet, om pengar och om makt och vapenskrammel. Varför skulle annars skuggorna vid tornen vara så mörka om inte svek och lögner bodde däri?

Nej, flyg du vildvittra till andra ängder där skuggorna inte är så djupa, här finns bara fängsel och tystnad trots gycklarens frejdiga sång.

Minns att om man alltid är vild och galen så är det inte längre någon som hör, och vem skulle väl lyssna till narrens pladder? Men innan du far skall du lyss till strängarna och orden igen, för han sjunger alls inte om ingenting. Han vill bara att skuggorna i Vildgavelns slott skall vyssjas till ro innan han viskar dig sin vishet.

Nej, än är inte tid för grav du flygande vittra, än är inte tid, men vet att dörrar slår och döden bugar sitt välkomnande närhelst.

 




Prosa (Prosapoesi) av Lena Krantz VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-06-26 18:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP