Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mögelhus


Mögelhus i Bonässund
Rodervägen
Det var alltså ett dagis
Men eftersom dagisbarnen vart sjuka
Så stängdes det

Men socialkontoret kom på en jättebra idè
”man kunde skicka dit en barnfamilj”
Det var ju kanon….
Då slapp man ordna en anpassad bostad
Till den familjen…

(och att frun var en misshandlad kvinna
som blivit misshandlad av en socialchefs
släkting var väl bara en tillfällighet)
(kan man tänka)

Barnen fick astma, frun fick astma
Det kallades ”stressastma”

Och alla blev friska så fort de flyttat
Till ett hus, snett över gatan
Samma omgivning men ett annat hus
Sen skicka soc dit en annan utsatt familj


De som sen köpte huset kostade på en totalsanering
Av hela kåken…
Så de slipper blir sjuka
märkligt
Övik är ett jävla ställe...




Fri vers av LassO
Läst 131 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-06-30 12:17



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Michaela här.
2009-07-04

  anits VIP
Ja, tyvärr händer det sånt,bra skrivit
2009-06-30

  Michaela Dutius
Sann och välgörande kritik i poetisk och berörande form
2009-06-30
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO