Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i all sin enkelhet

 

det räcker inte. inte med det som varit eller med det som möjligtvis kunde tänkas komma. någonstans där i luddig framtid. ur alla de önskningar som lagts på bordet. våra goda viljor. den rena och klara kärlek som tilläts fylla de tomrum vi båda bar på. det räcker inte längre. jag sitter här med slitna fragment ur ett livspussel som inte på långa vägar lagts klart. inte ännu. och jag inser återigen att det finns så många bitar som fortfarande saknas. även om de betydande delarna, de som visar riktning och ger en aning om innehåll är funna och sparade. så räcker det inte. allt som sagts och menats är inte tillräckligt. hur mycket vi än önskar det. för jag behöver det rationella. det som i allt det ljusblå och skimrande ändå är handfast och framförallt tryggt. som tillit och tillförsikt. jag visste inte innan att det var det som saknades. men jag har med facit i hand insett att jag behöver det. för att kunna orka och fungera. främst som människa. men också som kvinna. och det är inte för mycket begärt. eller hur.




Prosa (Prosapoesi) av Nattviol
Läst 232 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-07-25 22:53



Bookmark and Share


    Nattviol
det ena behöver inte utesluta det andra...
2009-07-26

  Gawain
Själv är jag mer än lovligt svag för det spontana, det oöverlagda lite dumma. Lätt hänt med olycka, men oxå oväntad lycka. På sina håll, inte helt ofta men ändå.

Kul skrift.
2009-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol