Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sagan om panorama


jag finns på undersidan
jag finns på vänstersidan
jag finns på insändarsidan
jag finns på kvinnosidan
jag finns på andra sidor av barriären där mina fötter aldrig snuddar vid gatorna

på andra sidan växer mina ben som träd ur mitt
intellekt galopperar ovan flygplansluften och kastar sig
ner från de högsta av punkterna ger mig lite mer
karaktär som om ni alla bara visste! med mina
eviga tonårsbravader upphoppade ur fickorna: det
snöar i katrineholm!


på andra sidor av barriären lär jag mig från massorna

på andra sidan ser jag tryggheten i ett
personnummer tolv siffror och en sluddrande kostym bakom
ett skrivbord på tjugosju mil jag fruktar inte! obama i ett
vardagsrum med en vilken som helst sked i en
någon som helst tekopp hjälper till att snurra i våra
ovärderliga liv och sånt -

tretton milligram oro lyftes från min panna.


på andra sidor av barriären sparkade jag till en sten

på andra sidan hade jag en hyfsad barndom skissad mot min
näthinna som någon form av flykt i mina fingrar ett minne av en
läppstiftig syslöjdsfröken sa: i skolan ska man
tänka allt vad man bara orkar.









vi sydde grytlappar.


















Fri vers av inmeddiginålsögatkamel
Läst 124 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-06-28 21:27



Bookmark and Share


    resilient
Helt enkelt skitbra. Dålig kommentar, jag vet. Gillar hur du börjar med att placera dig själv i världen. Man skulle kunna tro att du skriver in dig i ett hörn med den positioneringen, men tvärtom skriver du dig själv fri.
2009-06-30

    Issand. VIP
jag älskar de längre styckena, älskar flytet i det, utan punkter, att du bara skriver på.

riktgt snyggt.
2009-06-29
  > Nästa text
< Föregående

inmeddiginålsögatkamel