Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tavlan



Jag såg en tavla idag,

hon klev på vid samma hållplats som jag

Jag kunde inte sluta titta på henne,

hon var så otroligt vacker på något sätt

Hon var lite märkligt klädd,

men det var kanske det som bidrog till

att göra henne till det konstverk hon var?

Långt, mörkt gnistrande hår

som skapt till att föra fingrarna igenom

Ett ansikte som var värd den dyraste oljemålning

Röda läppar som pulserade av allt det som sker

mellan kvinna och man

Hennes uppenbarelse var både märklig och mystisk

När hon sedan steg av vagnen

såg jag för ett kort ögonblick

hennes midja och det som finns nedanför,

graciöst och smärtsamt vackert som en Dali

Jag blev nästan galen!

Jag ville bara stiga av, följa efter henne

och fråga henne om jag kunde få fotografera av henne,

måla henne

eller gör en modell i fuktig varm lera,

sedan bara prata med henne om henne,

studera henne och kanske stjäla en kyss!

Men jag gjorde aldrig något av detta,

och nu förbannar jag min feghet och rädsla

Jag tittar efter henne varje dag,

men hon syns inte längre till,

kanske var hon en dröm?

Jag kanske inte skall se henne mer?

För då går allt det vackra förlorat

som hon planterade i mitt sinne ?

Då kanske min längtan falnar?

Längtan efter sådant du aldrig får?

Det kanske bara var ett sådant ögonblick i livet

som inte skulle bli något mer än

en illusion och längtan efter just ett ögonblick

då tiden för en stund står helt still?




Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-06-28 23:14



Bookmark and Share


  SecretGardenofLotta
sant, vissa ögonblick kan ge en otrolig skjuts för kreativiteten!
2009-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP