Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sagovandraren

Elden brinner och på väggarna
springer skuggorna hit och dit
de skapar en del av sagans miljö

Rösten som stiger och sjunker
skapar spänning, målar drömmars
bilder i avlägsen tid och rum.

Oseende ögon förlorade i fjärran
Alla ivrigt lyssnade till röstens
berättande med spänningslugna ord

Om avlägsen tid då inga älskade
sagovandrare fanns. Bara tjuvskärmen
som stal fantasi, gemenskap och liv

Den som människor i alla land tillbad
likt Gudinnans altare i sina hem.
\"Den gamla tiden minns vi med fruktan\"

Barnen kryper intill sina kära och
känner en lugnande hand. Tänk en
sån tur att min trygget är nära.

Det här är en lugnare ålder där människan
har tid. Tid att skapa och älska. Tid att
känna och läka. Tid att berätta och leka.

Tid att lyssna till sagor...




Fri vers av Roger VIP
Läst 529 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2004-06-13 11:42



Bookmark and Share


  Björn Karlsson
Jag tycker mycket om den här
tyngd i det lätta språket

och ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat
2008-02-15

  Night Soul Woman
En intressant läsning som väcker tankar . . . tid, jag vi alla har tid men saken är . . . hur hanterar var och en av oss tiden och tidens upplevelse? Maktlös slav eller mästaren av sin egen rumslig och själslig tid? Tack för läsningen:)*applåd*
2008-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP