Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)




Vitnande Eld: Canto II:I (V.V.Nabokov)

~*~

Det fanns en tid i min fördärvade ungdom
När på något sätt jag misstänkte att all sanning
Det var vida känt om efter dödens överlevnad
Av hela mänskligheten: jag allena [170]
Visste intet, och den väldiga sammansvärjningen
Av böcker och människor dolde sanningen för mig.
Sen kom den där dagen då jag började att tvivla på
Människans friska sinne:  Hur kunde hon leva utan att förstå
Fullt vad gryning, vad död, vad fördömelse
Medvetandet bortom kryptan åväntade?
Och slutligen kom så den sömnlösa natten
Då jag beslöt mig för att kämpa och utforska den

Vladimir Nabokov 1962

LPWJ svensk version 30/06/09




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 410 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-01 17:42



Bookmark and Share


  Christine Sabel
Snyggt skrivet och spännande....vad som händer
2009-07-01
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP