Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)




Vitnande Eld: Canto II:III (V.V.Nabokov)

~*~

Det feminina fjärde fingret, en gammal flört;
Och lillfingret klamrar sig fast hårt i hennes kjolsöm.
Och jag skapar munnar då jag knipsar av de tunna
Strimlor av vad Tant Maud brukade kalla “halsdukar nagelband har.”
Maud Shade var åttio då en plötslig hyschnad
Föll uppå hennes liv.  Vi såg den arga rodnad
Och vridningen ansätta av förlamningen
Hennes nobla kind.  Vi flyttade henne till Pinedale in,
Känt för sitt sanatorium.  Där bruka' hon sitta i ljuset
I den inglasade solens rum och se på flugan som upplyste [200]
Hennes klänning och sedan uppå hennes handled på det viset.
Hennes tankar fortföljde att borttyna i det växande diset.

Vladimir Nabokov 1962

LPWJ svensk version 02/07/09




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 412 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-02 18:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP