Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)




Vitnande Eld: Canto II:IV (V.V.Nabokov)

~*~

Hon kunde fortfarande tala.  Hon tvekade, och trevade, och fann
Vad som först tycktes vara ett ändamålsenligt ljudande namn,
Men från angränsande celler tog så bedragare
Ordens plats som hon behövde, som hennes blick uppenbarade
Stavade bönfallenhet som hon sökte i hopplöshet
Att resonera med monstren i hennes hjärnas vett.
Vilken stund då gradvist degenererad
Väljer återuppståndelsen?  Vilket år?  Vilken dag?  [210]
Vem har stoppuret?  Vem spolar tillbaka bandet?
Är några mindre tursamma, eller flyr vi då alla landet?
En syllogism:  andra människor dör; men jag
Är inte en annan; därför så dör jag inte idag.

Vladimir Nabokov 1962

LPWJ svensk version 02/07/09




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 375 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-02 19:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP