Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)




Vitnande Eld: Canto II:V (V.V.Nabokov)

~*~

Rymden svärmar inuti ögonen; och tiden,
Ett sjungande inuti öronen.  I denna kupa jag mig befinner
Inlåst.  Ändock om innan själva livet vi hade
Kunnat föreställa oss livet, vilket galet,
Omöjligt, outtalat besynnerligt,
Underbart nonsens det skulle kunnat ha varit!  [220]
Så varför delta i det vulgära skrattet?  Varför
Då ingen kan bestyrka håna ett hädanefter:
Turkars behag, de framtida lyror, alla samtal
Med Sokrates och Proust bland cypresser i vandringar,
Serafinen med sina sex flamingovingar,
Och Flamländska helveten med piggsvin och andra ting där?

Vladimir Nabokov 1962

LPWJ svensk version 02/07/09




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 411 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-02 22:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP