Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)




Vitnande Eld: Canto II:VI (V.V.Nabokov)

~*~

Det är inte det att vi drömmer en alltför vild dröm:
Problemet är att vi inte får den att verka för
Tillräckligt osannolik; för det mesta fast vi försöker
Vi kan komma på är ett husspöke  [230]
Hur löjliga dessa ansträngningar att översätta    
Till sitt personliga modersmål ödet det offentliga!
Istället för poesi gudomligt i det korta och koncisa,
Osammanhängande noteringar, bryska verser av Insomnia!
Livet är ett meddelande nedklottrat i mörkret.
    Anonym.
                                Uppå en furas bark jag upptäckte,
Då vi hemåt vandrade den dagen som hon dog,
Ett satt och grodögonlikt smaragdskrin tomt,

Vladimir Nabokov 1962

LPWJ svensk version 02/07/09




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 384 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-07-02 23:12



Bookmark and Share


  peter markurth
detta är intressant
2009-07-02

  L Patrik W Johansson VIP
"Hur löjliga dessa ansträngningar att översätta "
ROTFLMAO som man sa förr

Be well,
LPatrikWJ
2009-07-02
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP