Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
(Har sagt det förr) Längst inne i mitt hjärta finns en liten molekyl, i en av de innersta atomerna i denna lilla molekyl finns en liten liten hadron. I denna lilla lilla hadron finns en liten liten liten kvark som tror han äger världen.


Hamlet in the Quantum Domain


du har färdats länge nu
utan att förstå

du är inget
du är allt

utan ände
utan början

 

universum växer tills
det kollapsar

tid går mot noll
i det oändliga

du är för evigt

 

 

du är ingen människa
med ett själfullt medvetande

 

du är ett själfullt medvetande
i en människas kropp

 

 

och vem är så jag?

jag är existensen
jag är

du

du är
existensen


just nu
talar du
med ditt hjärta

där bor jag

alltså

du
Fri vers av Lars P K
Läst 577 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-07-03 14:57Bookmark and Share


  Inkarasilas
Jag har läst den här dikten för många gånger nu för att orka plottra ner en normal kommentar. Så fastnade jag i ingressen med. Åh. Atomer hit och dit, när hjärtat är fullt bor man i varandra. Jävla fysiker, håll det simpelt. Kan attraktionsreglen. det räcker väl för fan. Samtidigt blir jag jävligt nyfiken. Att veta mer. Åh igen. Att vara eller icke vara, det är FRÅGAN. Men så strömmade den där kvarken till. Och genast: Caligula. Pling! (Han går att anamma till allt, jahopp Fuck Hamlet, han var för ödmjuk och systerkär ähum) "I have existed from the morning of the world and I shall exist until the last star falls from the night. I am all men as I am no man and therefore I am a God" Så. Klart du äger världen. Fast så jävla P K vet i helvete om det är, men nice shit. Skriver synnerligen snyggt, vilket är ett gräsligt gredelint ord. Men jag tycker så, det är rent på alla dessa skitord som omger dikter annars. Det gäller att choppa skiten ren. Ska genast gå en kurs i detta. Vamos!
2009-07-06

    Erika H
Jag ler stort. Kvarken har talat och den gör det så väl. För vad vore väl vi om inte kvarkarna fanns? Vad vore väl liv utan de minsta? Inget stort kan byggas utan det lilla. Vore vi tysta och inuti små stod vi stilla och rörde inget framåt.
Gillar kvarken. Gillar din text.
Och det skadar inte ifall den får tro att den äger världen. För på sitt sätt gör den ju det.
Tror att din kvark har en syster som bor i mig...
2009-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Lars P K
Lars P K