Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vänd om

jag mår inte bra inte alls bra
lägga mig måste lägga mig
vet att jag tänkte så
men....

i nästa stund så var jag på benen
nästan halvsprang
där är det ljust en liten bit till
känner en enorm värme
skönt så skönt
jag går och går
men verkar inte komma fram
stannar och vänder mig om
ser mina barn därborta
mina nära och kära
dom står där
varför?
en man kommer ställer sig lite på sidan
ser inte hans ansikte
men känner nått annat

vänder mig tillbaka mot ljuset
mot värmen
går framåt nästan framme
när en röst säger åt mig
vänd om vänd om...
stannar...
varför ska jag det
är ju nästan framme nu
säger jag
vänd om
se dig om
du har inte gjort klart
du kan inte bara lämmna allt
det du påbörjat
måste du slutföra för allas skull

vänder mig om och tvekar
orkar jag gå hela vägen tillbaka
känner mig orkeslös
börjar sakta gå tillbaka med viss tvekan
värmen runt mig avtar

vart tog alla vägen
vart är jag? tittar mig omkring
men där är jag jag ser när nån försöker få kontakt med mig
skriker allt vad jag kan
här är jag hallå!
ingen reagerar

nån skriker nu är hon tillbaka
vadå tillbaka? öppnar mina ögon
vitt överallt
stänger mina ögon
nån pratar till mig
och säger ta det lungt nu
du har haft en tuff resa tillbaka

tuff resa?


den resan var verkligen tuff
känner ingen rädsla eller oro
att ta den resan igen
men det får dröja ett tag
vet att nästa gång jag
står vid dörren
då öppnas den och jag kliver in

var nån mening med detta
min oro och rädsla att dö har jagat mig
har så mycket kvar jag vill göra
men vet nu att allt hinner jag inte
men ångesten ,oron,rädslan
jagar mig inte som förr




Fri vers av Sabina "ops"
Läst 173 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-04 01:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sabina
Sabina "ops"

Mina favoriter
Tårarna