Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under mardrömmens järngreppslika makt [repris]

.

Dygnets mörka timmar
kastar en skrämmande tystnad
och ensamhet på henne
där hon ligger i
den snart svett kokande
sängen
under ett
alldeles för tätt
och påtvingande
duntäcke
Under vilket hon,
gång på gång,
under dygnets vandring
bort från natten,
tvingas till
desperata panikuppvaknande
Dessa uppvaknanden
som slukar både
mental och fysisk
energi från hennes
då slutkörda kropp
som bara skriker
av ångest
där hennes hjärta rusar
likt en gepard på jakt
I en kropp där cellerna
omges av stress och rädsla,
Där pupillerna vidgats
på grund av kroppens
’fly för ditt liv’ respons
som dom kvävande
och fysiskt,
tillika psykiskt,
nedbrytande
mardrömmarna framkallat

Dessa mardrömmar,
vars grogrund hon kan dränka
under timmarna i solens ägo
Men som under månens dystra sken,
tar över hennes allt
och fyller tankarna
med tusentals ögonblicksbilder
från händelsen
Denna händelse
som i mardrömmen
spelas på repeat
som en tvingande film
Till dess att hon åter
lyckas erövra tanke
och själ
och vakna i den beskrivna paniken
och då åter,
för stunden,
dränka mardrömmarnas
helvetiska järngrepp
tillika makt

En makt,
- ett grepp runt hennes hals
och tankar
som vid dess närvaro
bit för bit
tvingar henne
allt närmare
ett självmord




Fri vers av Il poeta della luna
Läst 174 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-04 21:22



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Minutiös beskrivning av ångesten och ångestskapande onda minnen.
2009-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Il poeta della luna
Il poeta della luna