Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under eken


Under eken
Förändras inte så mycket
Den är minst 300 år
300 ggr eller mer
har den grönskat

300 ggr har den gulnat
och tappat sina löv
när den var ”ung”
Så levde Karl XII

Sen dessa har mycket passerat
Och många
Varma somrar
Kalla vintrar
Folk har emigrerat
Och kommit

Svält nöd och krig
Ja fast inget krig här
Under eken går allt sin gilla gång
Många generationer ekorrar har hunnit
Festat på dess ”ollon”

Samhället har ändrats
Men eken står kvar




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 134 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-02 19:29



Bookmark and Share


  Nina Nightwish
vackert!
2010-01-02
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO