Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pelargång


Jag vill bygga ett hus med pelare
Stående i rader
Inte för att de behövs
Inte för att de är praktiska
Utan bara för att de är vackra

Ett vackert hus med pelare
En pelargång utanför
Inte några små 4x4 tum
Utan grova, runda pelare
Som man kan vandra emellan som en pelargång


Helst ska den sluta vid ett badhus
Med bassäng
Där allt ska vara njutning
Med romerska associationer
Där ska du få förföra mej
Draperad i tunna tyger
Som avslöjar mer än de döljer

Där ska vi älska
Där ska vi ha vattenterapi
Där ska vi ha vårt ”Tusculum”
Där ska vi umgås med andra människor

Rundade ytor
Varmare klimat för själen
Mjukare och människovänligare
Låta de kantiga hörnen lysa
Med sin frånvari




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 179 gånger
Publicerad 2010-01-02 13:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO