Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bibliskt


Det är märkligt att läsa Bibeln, många läser den, många förkastar den, en del hatar den, men vissa kan man se, har fått ideèr därifrån. Marx har absolut hittat en del från den första församingen, den ”första kommunismen”. Det hatas av ” religiösa borgare” när man säger så. Liksom av kommunister ofta, inte alltid…

Och vissa verkar tro, utan att veta oftast att det är ”en bok om perfekta människor”… Vilket inte är sant, det är precis tvärtom kan man säga. Moses mördade en man redan i unga år, Paulus jagade kristna enligt sig själv ”så andades han hot och mordlust”. Konung David tyckte inte att de räckte med ”de fruar” han hade, så han såg till att den Uria hamnade i stridslinjen och ”tog över hans änka”, för att hon var så vacker…

Dessa horor, horkarlar och, andra människor med stora problem, med det vi idag kallar lagöverträdelser, med svek, illmarighet och kåthet, gjorde andra illa. Alla dessa har ändå fått sin plats, de beskrivs i sin ”nakna ynklighet”. De säger oss att, de var inte bättre än oss… Och de får man väl ändå säga är, tur för oss…




Fri vers av LassO
Läst 145 gånger
Publicerad 2009-07-06 18:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO