Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag för åtta år sen.


Vargsång på neonatal

Mitt livs största dag.
Att se dig för första gången.
Jag skäms att jag tänkte:
-Hoppas han inte har en ful näsa…

Sen började ett förvirrat helvete.
I värmen kämpade du och jag
på neonatal.

Jag sjöng dig Vargsången
i sommarmörkret.
Tyst för att inte störa de andra
nyfödda.

Jag sjöng och vaggade dig.
Och när du sov
satt jag fast i bröstpumpen
med mina tankar.

Trots att vi jobbat på med maten
fick du slang i näsan.
Du gick inte upp i vikt, sa de.

Vem var det som höll oss kvar?
Varför fick vi inte åka hem?
Varför kunde inte nappflaskan duga?
Så många varför…

En vecka gick.
Mina ben var som elefanters´.
Värmen fick dem att blåsa upp.
Har aldrig sett mig så´n.
Har aldrig varit så sen dess.
Vi fick veta:
Läkarna undrade kring dig.
Att allt inte var som det ska…

Jag fick veta det ensam.
De trodde jag märkt.
De trodde jag hade barn.
Du är min första.
Hur skulle jag veta hur
det skulle vara?

Jag visste bara att du var
ganska trött så jag kallade dig
Prins Törnros.
Jag förundrades över att du inte
tog tag i mitt finger som jag
sett en massa nyfödda göra.
Men hur skulle jag VETA?

Vi kämpade tillsammans, du och jag
…och vi fortsätter så.

Du är min Prins Törnros.
Du är gudomligt vacker.
Din själ.
Och kanske allra mest:
Din näsa.




Fri vers av Sanna i badet VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-07-06 01:32



Bookmark and Share


  Cammie
Åh, vad fint.
Har varit där.
Känner igen de förvirrade känslorna...och lugnet i kaoset, eller kaoset i lugnet...
2012-08-03

    ej medlem längre
Mina ögon tåras när jag läser dessa kärleksfulla rader.
2012-07-14

  Knickedick
Ja det finns frågor som måste få komma ut. jag vet inte vart det ledde dig, men du är som störst när du skriver detta
2009-10-26

  walborg
Att arbeta på neonatal inger mig stor respekt för Er, som orkar och kan finnas där, de få dagar, veckor, det är fråga om, och sedan adjö. antingen gick det bra eller så gick det inte så bra .... att bli lämnad hela tiden --- att inte få följa med och veta hur det gick sedan för de barn som kommer hem ....kräver en exeptionell kärlek till livet!!!
2009-07-21

  Lindalou
Vacker smärtsam text fylld med kärlek.
2009-07-06

    prima donna
mycket vacker vargsång, jag ylar med i natten
2009-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Sanna i badet
Sanna i badet VIP