Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som alla andra?

 

där borta
ser du?
går en människa
precis som du
som jag
lika vanlig
eller ovanlig
som vem som helst
helt unik
på två ben
som du
med svettfläckar
i armhålorna
som jag
i ett par skor
vars ena sula
och skoavtryck i sand
skvallrar om
en knapp skönjbar
snedslitning
en kroppsförskjutning
lika vanlig
eller alldeles ovanlig
som du
eller som jag
med torr wunderbaum
i vindruta
tappat tanklock
förlorat
sönderkört
som en människa
som vi
som oss
en nagelbitare
i slutet av den vita månaden
som en porrsurfare
masturberare
barberare?
med fördomar
och förutfattade meningar
politiska åsikter
dåliga omdömen
och värkande sms:tumme
som du
eller som jag
med förkärlek
för husmanskost
choklad
kokt potatis
eller asiatisk kokkonst
GI-metoden
som du
eller jag
med bittra erfarenheter
sårskorpor och ärr
och semesterbilder i en låda
kvävande flygrädsla
panikångest
och ormfobi
som fönsterkuvert
och diffusa framtidsdrömmar
och allt
som är försent
förbi
och över
som trasiga relationer
och bittra skilsmässor
som dina
och mina
som en shopaholic
en tvångsövertrasserare
eller vanlig fattiglapp
som jag
eller träningsnarkoman
med kroppsfettsnoja
eller kanske inte
precis
som du
eller jag
som vågat älska
förbehållslöst
och dumdristigt?
som stått för varenda sekund
av otvivelaktig njutning
i syndig skuld
och underbar skamlöshet
med glänsande glidmedel
över darrande kroppar
som när du
och jag
kastat oss handlöst
i kärlekens famn
via lust
och fägring stor
som du
och ja - som jag
som satsat allt
som finns att satsa
för att vinna
nå fram
till något
där framme
som vi
du och jag

som alla andra?

 

 

 

 

 




Prosa (Prosapoesi) av Nattviol
Läst 328 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-08-30 21:02



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Det här är att vara människa, och det är inte så illa...
gillade det här, det tar bort lite av alla duktighetskänslor, man duger liksom, så känns det och det är gott!!

"som jag
i ett par skor
vars ena sula
och skoavtryck i sand
skvallrar om
en knapp skönjbar
snedslitning
en kroppsförskjutning"
2009-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol