Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vem ska trösta barnet

säg mej

vem ska trösta barnet
som bor längst in i min kropp
som har stängt in sig
i ett rum
i mitt hjärta
och låst med dubbla lås

ett litet barn som ibland
lite på försök
sträcker sin kropp
står på tå
för att se det jag ser
men
vid minsta hot
låser in sig igen

vem ska krama barnet
och säga som det är
det är ingen fara
det är bara vinden
som rufsar ditt hår
det är bara solen
som smeker din kind

jag ska hålla barnet
varsamt i min famn
och visa det
tillrätta
presentera det för
världen
och berätta hur det är

jag ska lära barnet
att det inte finns
något som är farligt



för jag finns ju här




Fri vers av Gunsan
Läst 139 gånger
Publicerad 2009-07-14 22:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunsan
Gunsan