Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)




Vitnande Eld: Canto II:XI (V.V.Nabokov)

~*~

Jag älskar dig då du kallar på mig att med dig beundra där
Ett jetflygs rosa spår ovan solnedgångens eldhärd.
Jag älskar dig när du nynnar då du sen packar ned
En resväska eller den farsartade bilsäcken helt full med
Alla rundturens blixtlås.  Och jag älskar dig allramest
När du med en tankfull nick hälsar hennes ande du sett  [290]
Håller hennes första leksak uppå din hand, eller tittar på
Ett vykort från henne, funnet i en bok från då.
Hon kan ha varit du själv, jag, eller någon förunderlig blandning:
Naturen valde mig att vrida och vända på denna sanning i
Ditt hjärta och mitt.  Först brukade vi le och säga:
    “Alla småflickor är lite knubbiga” eller “Jim McVey han

Vladimir Nabokov 1962

LPWJ svensk version 06/07/09




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 438 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-07 03:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP