Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Föga nyskapande, men mysig.


Bördor så lätta som solmogen jord

Sovande själkar på soliga slätter.
Vilsamt vandrande mot vända blad,
Genom bläcket som rinner genom åldrande kransar.
Med bördor så lätta som solmogen jord.

Min tid är förgäves, så långt ifrån livet.
Jag ser dig när vinden bjuder till dans.
Vilsna fingrar mot min kalla ruta,
ser hur livet sjuder och ger dig glans.

Låt mitt hjärta bo i din mjuka hägn,
strött för vinden när timmen är slagen.
Vid ett sträck av fågelsång,
i bersån nere vid hagen.

Några droppar av himmel.
Med blicken fäst mot skyn.
Ett fång av fager förtrollning.
En blomstrande underskön syn.




Fri vers av Maximilian Rosström
Läst 188 gånger
Publicerad 2009-07-07 05:48



Bookmark and Share


  jacqueline
Mycket vackert bildspråk och rytmiskt beskrivet.
2009-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Maximilian Rosström
Maximilian Rosström