Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Måste bearbeta yrket


Pareto-optimal

Glöm din dröm!
Den är inte pareto-optimal
Har du glömt att du skall göra rationella val?
Jag kan visa det med en nyttofunktion, om den inte ligger i din likgiltighetszon
För då stämmer inte gängse teori
Ska jag svamla då eller byta strategi?
Jag vet.
Om du säger "det är inte sant"
Så säger jag "du är inte statistisk signifikant"
"Tyvärr jag förkastar din vision, jag tror dig inte för du saknar perfekt information"

Som om rationella alternativ inte fanns, i denna perfekta konkurrans
Så sluta med ditt känslomässiga tyckande, vill du bidra till ett marknadsmisslyckande?
Stick inte upp, du är som en maskin, en produktionsfaktor som följer doktrinen
I en filosofi som inte för någon besviken, som teoretiskt fungerar bra i praktiken.




Fri vers av Maximilian Rosström
Läst 205 gånger
Publicerad 2009-07-09 03:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maximilian Rosström
Maximilian Rosström