Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortom vokaler

Det lutar så åt helvete i glaset av gammal whisky
Jag vill bara säga allt det jag sagt förut när alla Newtons diaboliska envälde har tagit mina kretsar i pant
Bortom vokaler som studsar runt det bord jag skrivit skiten ut
Bortom min ömmande knäled
Bortom min leda mekaniska höft
I paniken inre kärna bor en fåfäng tanke om att spränga allt i bitar
I fragmenten av en spillra bor en längtan efter terräng som jag vågar beträda i tanken
Eller i sömnen eller
Eller i fyllan
Eller i döden
När vinden vänder skall jag spotta en loska som tyngdlöst flyger ut i universum
Det blir arvet, det blir verket
Det odödliga tecknet på meningslös odödlighet
Lika distanserat ekande som alla tomma ord som i blindo flyger mot en högre syn.
Alla ensliga skrik som fastnar på näthinnan hos dem som inte ser.
Alla dem som redan dött i roten av sin egen ensamhet.
Bortom vokaler studsar ord som byggts på rad, som lagts på hög, som isolerar väggarna från en illusion av befrielse.




Fri vers av Maximilian Rosström
Läst 200 gånger
Publicerad 2009-07-09 02:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maximilian Rosström
Maximilian Rosström