Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)




Vitnande Eld: Canto II:XIV (V.V.Nabokov)

~*~

Att hon är oskuldsfull.  Varför överbetona
Det fysiska?  Hon vill ju se ut som en enda röra och oreda.
Jungfrur har skrivit en hel del skimrande böcker.
Älskog är ej allting.  Bra utseende dock är
Ej så oumbärligt!”  Och ändå i all fröjd
Skulle Gamle Pan kalla från varje grönskande höjd,
Och likväl talade vår medömkans demoner:
Inga läppar skulle dela läppstiftet på hennes filter;
Telefonen som ringde inför en bal
Var och varannan minut i Sorosa Hall  [330]
Skulle för henne aldrig ringa; och, med ett väldigt
Skrikande av däck mot grus, till grinden i ett

Vladimir Nabokov 1962

LPWJ svensk version 07/07/09




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-07-07 22:53



Bookmark and Share


  Miss Mod
Lorden fortsätter glädja!!
2009-07-07
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP