Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten till en vals. Sista versen sjunges som refräng mellan verserna. Östgötaland uttalas givetvis öschötaland. I sista versen säger man dock Östgötland, annars blir det inte bra till melodin. Man kan lyssna på låten på min hemsida http://vispoeten.info


Östgötavals

Från kluckande vågor vid Sommens strand
till milsvida skogar i Norden,
med svanar som häckar i Tåkerns sjö
och sommar med blåklintens rö.
här har vi vår vagga, här famnas vi
av ängar och skönaste lid,
där rådjuren betar med sina kid,
här har vi vårt Östgötaland.

Det är som en saga men faktiskt sann
om landet som steg upp ur havet,
ur istidens kyla och mörker fann
fäderna näringens land med bördiga åkrar
på östgötsk slätt i möda och anletes svett.
Här växer vår gröda, här lever vi
som släkten i forna dar.

Mång öar och skär uti öster ger en skärgård
som helt oss trollbinder, och tvärsöver
från Österhavets strand, där flyter det
blånande band, som slussar de tusentals båtar fram
i nejder med kalvar och kor.
I gläntorna kan man också se på
tackor och skuttande lamm.

Man blir så varm av traktens charm
och blirså lätt betagen
av morgon stund i Arkösund
och kvällar i Himmelstalund.
Så kom min vän, ja njut och känn
- dansen i sommarhagen,
och tag min hand, låt oss sväva fram
i fagra Östgötland.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ove Arfwedsson
Läst 358 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-08 14:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ove Arfwedsson