Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)




Vitnande Eld: Canto II:XV (V.V.Nabokov)

~*~

Ur den lackerade natt, en vit halsdukssprätt till friare
Skulle aldrig komma för henne; hon skulle aldrig fara iväg,
En dröm som en lätt slöja och jasmin, till den dansen.
Vi sände henne, dock, till ett château i Frankrike sen.
Och hon återvände i tårar, med nya bakslag,
Nya bedrövelser.  Då alla vägarna dessa dagar
I Collegestaden ledde till matchen, brukade hon sitta
På bibliotekstrappan, och läsa eller en tröja sticka  [340]
Mestadels ensam var hon, eller med sin nice
En spröd rumskamrat, nu en nunna; och, en eller annan gång, visst
Med en Koreansk grabb som tog min klass.
Hon hade sällsamma farhågor, sällsamma fantasier, sällsamt stark

Vladimir Nabokov 1962

LPWJ svensk version 08/07/09




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 410 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-09 00:17



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
raden av de 999 raderna, Canto II (den
här) slutar vid rad 500...alltså halvvägs

det syns bättre när hela är i en komplett version senare

Be well,
LPatrikWJ
2009-07-09

  Miss Mod
och läsa eller en tröja sticka 340, vad betyder 340?
2009-07-09

  Inkarasilas
Vansinnesläckert. Bilden, de osorterade intrycken och språket. En stor solros för ditt arbete i översättning.
2009-07-09
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP