Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)




Vitnande Eld: Canto II:XVI (V.V.Nabokov)

~*~

Karaktär—som då hon spenderade tre nätter
Undersökande vissa ljud och ljusfenomen hon sett där
I en gammal lada.  Hon vände på ord:  gylf, flyg, samt
Paris, sirap.  Och “smart man” var “nam trams.”
Hon kallade dig för en didaktisk vårtbitare.
Hon log nästan aldrig, och när hon gjorde det,  [350]
Var det ett tecken på smärta.  Hon brukade vilt kritisera
Våra projekt, och med ögon och blickar
Uttryckslösa sitta på sin röriga säng varvid
Hon sträckte ut sina svullna fötter, kliade sitt huvud
Med fingernaglars psoriasis, stönande,
Avskyvärda ord monotont mumlande.

Vladimir Nabokov 1962

LPWJ svensk version 08/07/09




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-07-09 01:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP