Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

legolas och exotiska språk


kärleken är inte blind men
jävligt efterbliven
för mig skulle jag mer säga
avklipt urklipt som en
snöängel i sand
eller legolas, älskade legolas
som står med sin
Je suis un petit gâteau de sucre
skjuter lite pilar och
colgate smilar,
inte för att han kan franska
men efterblivet var ju temat.

men vadå, jag läste le francais
i tre år
men fick endast bara tungsår
inte för de skrollande R:en
utan för bristen på hångel
vadå, jag var fjorton och fucking awesome
då var det nog med blå kajal
flasha lite hud och palestinaschal
men där stod legolas i mina emo sår
och skriker
- jag är en jävla alv och
jag får inte fett hår.
medan du pillar dig mellan tänderna
och drömmer om att få kyssas med händerna.

men fummlande trevande händer innanför
tröjan
osäkra fingrar och finnig hy
får dig att önska att franska var som ny
eller att legolas skulle ha varit där
istället för den här killen som har en lapp på
ryggen där det står: JAG ÄR SÄR!
för hur gör man annars när man vill fly
från en värld som varken går att lappas eller sys
jag hyrde alla sagan om ringen filmerna
åt glass
och önskade att jag också kunde få vara aragorn
som får flåsa honom i nacken.

men nejnej, ut i verkligheten igen,
jag har inte råd med något nyare finare eller sen
för jag bytte till svart kajal
strumpbyxor och blommig hippieschal
hade inte timbuktu varit så kort
hade jag hellre valt hans doft
men nu, blev det promoe, älskade promoe
med sin love peace and svenssonsmaterial
där han står med sin
eta vampa!
och kastar med sin dread
runt i en svettig dans.
inte för att han kan ryska
men efterblivet är ju konstigt nog
fortfarande temat.

och nu är jag här
galen, skitsnygg och kär
men inte i legolas eller promoe
eller någon: get low
rappare, för
varken vrål åk
eller exotiska språk
kan förändra den du är
eller lappar som dömmer dig till sär
för kärlek är ju efterblivet
och du låter härmed historia bli skrivet.




Fri vers av Julija Sidner
Läst 365 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-09 01:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julija Sidner
Julija Sidner