Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)




Vitnande Eld: Canto II:XIX (V.V.Nabokov)

~*~

Nu formande en triptyk eller en treaktspjäs
I vilken för alltid kvarstannade föreställningens händelser.
Jag tror hon alltid närde ett litet galet hopp.
Jag hade nyligen avslutat min bok om Pope.
Jane Dean, min renskrivare, bjöd henne en dag
Att möta Pete Dean, en kusin.  Janes fästman
Skulle sedan ta allihop i den nya bil han har
Ett gäng mil till en Hawaiiansk bar.
Pojken plockades upp en kvart över slagna
Åtta i New Wye.  Snöslask glaserade vägarna.  Slutligen  [390]
Hittade de platsen—då plötsligt Pete Dean
Höll sig för sin panna och förklarade att han helt genuint

Vladimir Nabokov 1962

LPWJ svensk version 09/07/09




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 444 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-07-10 00:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP