Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)




Vitnande Eld: Canto II:XX (V.V.Nabokov)

~*~

Glömt ett möte med någon snubbe som
Skulle hamna i fängelse om han, Pete, ej kom,
Et cetera.  Hon sade att hon förstod.
Efter att han hade gått och de tre ynglingarna stod
Framför den azurblå ingången ett litet tag.
Pölarna var neonstreckade; och med ett leende hon sa
Att hon var det femte hjulet, och mycket hellre föredrog
Att bara fara hem.  Hennes vänner följde med och henne tog  [400]
Till busshållplatsen och gick; men hon, istället för att
Åka hem, gick av vid Lochanhead strax.
Du undersökte noga din handled:  “Den är åtta och femton igen.
    [Och här förgrenades tiden.]  Jag sätter på den.”  Skärmen

Vladimir Nabokov 1962

LPWJ svensk version 10/07/09




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 386 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-07-10 05:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP