Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)




Vitnande Eld: Canto II:XXIV (V.V.Nabokov)

~*~

De flockande fiskmåsarna outhärdligt högljudda,
Och mitt i hopen vaggade en mörk liten duva.
    “Var det telefonen?”  Du lyssnade vid dörren.
Ingenting.  Plockade upp programbladet från golvet sen.
Fler billyktor i dimman.  Det var ingen idé
Att sätta på vindrutetorkarna:  bara något vitt staket
Och reflexstolparna passerades demaskerade.
    “Är vi helt säkra på att hon beter sig rätt?” du oroligt frågade.
    “Det är tekniskt sett en blindträff, förstås.
Nåväl, skall vi prova förhandsvisningen på Remorse?” [450]
Och vi lät nu, i den lugna stillheten,
Den kända filmen sprida den förtrollade baldakinen;

Vladimir Nabokov 1962

LPWJ svensk version 11/07/09




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-11 09:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP