Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)




Vitnande Eld: Canto II:XXVI (V.V.Nabokov)

~*~

TV-nätsroulett:  skivan snurrade och programmen spårade ur.
Reklamen halshöggs.  Ansikten knäppte till och fladdrade nu.
En öppen mun mitt i en sång slogs ut innan den åter sjöng.
En imbecill med polisonger hade just höjt
Och skulle till att använda sitt gevär, men du var alldeles för snabb.
Den muntra Negern höjde sin trumpet.  Nästa program.  [470]
Din rubinröda ring skapade liv och stiftade lagen.
Åh, stäng av den!  Och som livet bröts såg vi där
Ett knappnålshuvud av ljus smälta och dö bort i svart
    Oändligheten.
                Ut ur sitt skjul nere vid sjön där han satt
En väktare, Fader Tid, helt grå och nedböjd,
Framkom han nu och gick med sin hund som var rastlös

Vladimir Nabokov 1962

LPWJ svensk version 11/07/09




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-11 11:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP