Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det krävs två gravar för hämnden, en för fienden och en för hämnaren




Hämnden famnar djupen
sex famnar under mark
två gravar och en blomma
stark som kistans trä

Hämnden blixtrar solkatt
där fastnar den som ser
två gravar och en blomma
stark som kistans trä

Hämnden famnar ropet
så stillnar lust mot mark
två gravar och en blomma
stark som kistans trä

Hämnden skjuter grönska
så famnar himlen sist
två gravar och en blomma
stark som kistans trä









Fri vers av halmstrå
Läst 378 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-07-11 16:47



Bookmark and Share


  Vildand VIP
svårare är att få en fjäder fast , än sten ... bokmärkes !!
2009-07-26

  Inkarasilas
Så snyggt så välskrivet och flätat hårt i upprepningar och jag är så djupt imponerad imploderad av ditt kunnande, synnerligen bra. Ohooooooo!
2009-07-13

    papillon
Denna text biter sig fast och kliar svårt i en hämndgirig grissjäl - det är kanske meningen det. Jag har så mycket lättare att tänka hämnd än försoning - inte särskilt hedrande!! Kanske kan det hjälpa att man blir tagen i örat av halmstrå som borde ha tusen gånger fler anledningar än jag att tänka på hämnd men som faktiskt avstår. Det är lite förargligt att sådana svaga rö skall stå pall för mycket mer än vresiga vildsvinsgaltar.
Texter är underbart formulerad med ett inhamrat återkommande första ord i varje stof och ett återkommande tvåradigt, nästan folkviseaktigt omkväde. Du har utvecklats till en kusligt skicklig formvirtuos med huvdet i det nuvarande och långa rötter ned i det förgångna.
2009-07-12

  Nanna X
oj vad jag gillar dina suggestiva upprepningar!
2009-07-12

  korpfjäder
inte bara innehållet utan också formen känns förankrad i en sorts visdom som bara egna erfarenheter kan ge.
berörs av detta.
2009-07-11

    obscura
fastnade direkt för titleln. sedan visade sig dikten ha lika hög nivå.
fint skrivet!
2009-07-11

  Cadena
Alldeles rätt, alldeles rätt ... Fantastisk tanke - den går rakt in.
2009-07-11
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå