Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)




Vitnande Eld: Canto II:XXVIII (V.V.Nabokov)

~*~

Vid Lochan Neck där piffiga skridskoåkare hade korsat
Från Exe till Wye de dagar som hyste särskild frost.  [490]
Andra trodde att hon kanske hade tappat bort sig
Då hon tog till vänster från Bridgeroad; och en del säger
Hon tog sitt unga arma liv.  Jag vet.  Du vet.
Det var en natt då tösnön kom, en natt med vindar som ven,
Med hög spänning i luften.  Den svarta våren
Var precis bakom hörnet, och skälvande
I det våta stjärnljuset och på den våta marken.
Låg sjön i diset, dess is halvt dränkt i vatten.
En skuggfigur klev bort från den vassrika sandbanken
In i ett knakande, slukande träsk, och sjönk där sen.  [500]

(Slut på Canto 2)

Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 11/07/09




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 438 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-12 00:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP