Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jerusalem


Jerusalem
Du vackra stad sade man då, med våra ögon så är det med en slags, grushög med lerhus, dock med vissa ljuspunkter. Palatset, där få av de ”Vanliga” fick komma in.. templet där alla hade tillträde till en viss del…

De kom gående där, de som gjort sin uppgift, denna ”viktiga uppgift” som Herodes lagt på dem. Herodes som var en vuxen man, mördade barnen, för sin egen skull, för skyddet av sitt eget monarkistiska beståendes skull. Hur länge trodde han att han skulle leva, en man behöver minst 20 år för att ”växa upp” och för att bli kung med vapenmakt, vem vet.. Herodes tror, att han ska leva länge….

Men de avlägger rapport hos Herodes, alla gosse barn är döda, alla under 2 år…
Herodes som visste att de skulle komma, hade redan ordnat så att de fanns lokaler för dom, i lokalerna serverades obegränsat med mat och vin. Efter ett tag kommer danserskorna, ett antal dansande damer som förförde sina åskådare, och in kommer även alla stadens horor, han har skrämt ihop alla de kunde komma åt. Alla som fanns kända i hela Jerusalem. Allt för de ”Män” som utfört en ”konungs uppdrag” döda alla barn…

Kanske är det en av de värsta sakerna som hände innan Jesu tid, en av de allra värsta massakrarna som hänt… barnen är döda, Herodes besökte aldrig Betlehem, han visste att det var för farligt. De som fått sina barn mördade, har inget misskund med mördaren. Och att hålla tyst om saken, ja sen författarna fick höra sanningen, så har miljarder läst om denne själviske och djävliga man…. Och man har läst om hur ordern gick ut, man har sett Herodes som det ”ondas genus”… Alla dessa miljarder som läst… om denne förhatlige man, har sin dom klar över hans minne…

Men Herodes dog, dock inte ondskan och egoismen med honom…

Soldaterna fick dock sin lustnatt efter vidrigheterna och de förblev honom trogen, för vad skulle de annars göra, med denna hemlighet tillsammans som "ingen ville skulle komma ut."




Fri vers av LassO
Läst 164 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-12 16:32



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Starkt berörande läsning.
2009-07-12
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO