Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så stort är skeendet i landskapet en gång var vi där


förgängelsen

Där mitt på ängen
besjungen av fåglar under sin
sista sommarvind,

står vår lada så hopsjunken
sned och vind,

bland spjälorna viner gråten
där delar av taket rasat in,

men även skratten leken
drömmarna i ditt hö om
underbara ting,

fars gamle plog där
som rester bakom
storstenen,

svettremmen syns
som blommande fläckar
i den röda jorden,

granarna så tätt intill varandra
vaggande klädda i sina rockar av barr
och kåda,

kastar sin skugga närmar sej
obevekligt susande
snart är du min,

långt in i solens röda lyse
skimrar minnet evigt

en alla tiders tavla av dej.




Fri vers av aol
Läst 438 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-07-17 10:37



Bookmark and Share


  john ekström
de sju första raderna får en fångad och nyfiken på hur det ter sig i diktens fulla omfång. Men den har sin charm likt en gammal rödsliten sned lada=) just dina beskrivningar om miljön är superb.
2009-07-27

  mare VIP
Vacker bild målar du........
2009-07-19

  Miss Mod
Ett mycket vackert konstverk
2009-07-19

  anits VIP
Så fint och målande skriver du,
texten talar till mig i bilder jag
ser när jag läser
2009-07-18

  Maria T
En vemodig minnestavla du
målar över svunna tider
Fars gamle plog och
svettremmen
2009-07-17

  Suzy med punkterna
Så underbart vackert
2009-07-17

  Carola Zettergren
VACKERT!
2009-07-17

  walborg
Vilken underbar dikt som innehåller synminnen och tankar hos barnet i den vuxne Diktaren, som skapar en mogen vacker minnedikt och kallar den "förgängelsen". En mångbottnad upplevelse att läsa denna vackra dikt.
2009-07-17

  Svartsilver
du är en mästare på bild och form. helt underbart att läsa dina texter.
2009-07-17

  sulimaa
Åhh vilken härlig text...ser bilder framför mig...känner historiens vingslag...
2009-07-17

  * Ammi *
finfina bilder målar du här
applåd
2009-07-17

  Lotti
en resa så levande inom
2009-07-17

    Bodil Sandberg
Helt underbar poesi
med massor av känsla i!!
en gång var vi där
ja minnena bär man med sig
vad som än sker..bilderna dofterna
känslorna lever kvar ..inom
fantastiskt vackert och starkt!!!
varma applåder käre poet
2009-07-17

  Glensan
Underbart fin målad berättelse
man känner sej vara på plats
ser fars gamle plg och dom
vajande granarna.

Riktigt bra inlevelse i texten
2009-07-17
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol