Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Snabb impulsdikt.


Kaptenen lämnar båten sist

Med vattnet upp till knäna
Och kisande ögon som blickar genom stormen
betraktar kaptenen besättningen springa som yra höns.
Seglet är bara trasor. Likaså kaptenens hopp.
en matros kräks över relingen. Det är hög sjö och dom sjunker.


Med vatten upp till midjan
surrar kaptenen sig till rors.
Tänder sin pipa en allra sista gång och ser
sin trogna besättning styra in till hamn med
livbåtarna där varken kapten eller en annan själ
får plats.

Med vatten över öronen
ångrar kaptenen sitt beslut.
Men han är surrad och kommer inte loss.




Fri vers av Ebba N.
Läst 414 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-18 12:34



Bookmark and Share


  Isak VIP
Gwha! Helt fantastisk dikt!
En personlig favorit nu och frammåt.
Väldigt beskrivande, med plats för fantasi och tolkning. Grymt skrivit!
2009-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Ebba N.
Ebba N.