Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så växlande årstider under livets gång


Sommardräkt

Skira björk i din dräkt
smyckad av fåglar
som sjunger din lov,

av grön så vacker
i sommarens sal,

jag drömde jag vore
men du viskade sov sov,

snart du växlar färg
i det finaste mode
på vår jord,

hela landskapet
är som en bal,

för detta det vackraste
finnes inga ord,

din dräkt byter färg
mot lysande guld

din fåll som dom
rödaste rubiner

så klart i den gråaste höstdag,
vem visste vad vore livet utan
mitt jag,

vresiga moln sån kyla jag är klädd,

men inte du, när vindar rister
du strippar,

föföriskt du tappar fikonlöven,

börjar se din nakenhet
gren för gren känns som hud,

dina löv i vinden dansar
du är vacker som en gud,

till slut alla dina färger dina dräkter
ligger vid din fot,

himmlen är din
spegel ja du fyllde livets kvot,

dina grenar famnar ömt min själ

som mina år som
en dröm som varat,

gömmer sommarens farväl.





Fri vers av aol
Läst 478 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2009-07-19 13:38



Bookmark and Share


  louisegirl
Så målande vackert!
2014-10-26

  mare VIP
Mycket fin......
2009-07-21

    Bodil Sandberg
ooo så vackert käre poet..som alltid strömmar orden i en härligt
känslofull berikande ström från penna..och man bara njuter!!
stor bukett rosor till dig och varm applåd!!!
2009-07-20

  Roula O
fantastisk fin naturpoesi...
2009-07-19

  Rosen VIP
Skön känsla går stor lov runt din så härliga naturdikt!!!
2009-07-19

  Carola Zettergren
URTJUSIGT!
2009-07-19

  Maria T
Så fin balsal du målar upp
med årstidernas och livets
alla växlingar
2009-07-19

  anits VIP
underbar vacker poesi, hoppas hösten
dröjer, så vi får njuta av sköna sommardagar
ännu en tid
2009-07-19

  * Ammi *
vacker målande naturpoesi ..
2009-07-19

  Glensan
Fantastsikt beskrivet, men hoppas
hösten vänat lite till :-)

Jättefint skrivet
2009-07-19

  walborg
Så mångbottnat med bilder som växlar och flätas samman med livet självt. Underbar poesi. Ett ödmjukt tack!
2009-07-19

  Suzy med punkterna
Verkligen fint målande med orden som ger sköna bilder
2009-07-19

  Eva Langrath VIP
Vacker sommartavla
2009-07-19

    Lena Nilsson
vacker bild...
2009-07-19

  Sturesdotter
sensuell och finstämd
2009-07-19

  Mats Henricson
Ett varmt, somrigt och måleriskt romantiskt sommarvykort, man känner sommardoften i näsborrarna ! Bokmärker !
2009-07-19
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol