Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liksom ett becksvart sommarregn


Jag vet att jag alltid har avskytt dem
men just ikväll var jag så oerhört tacksam
över de där ikea-glasen
Strax efter att du försökt slå ut fönsterrutorna
med ytterdörren
så smekte mina fingrar över den blanka ytan
Liksom övervägde

När värktabletter inte dövar får rödvinet ta över
Nyblivna prismor och sylvasst splitter
studsar mellan matbordet och köksluckorna
Ljudet dövar ett trasigt sinne
Liksom bedövar

Utanför fönstret säger solen adjö
och kysser horisonten på sin väg ner
Här mellan väggarna är allt så ekande stilla
ryggraden vilar mot den skärvbeströdda parketten
Allt medan huden skärs blodig
Liksom åderlåts

Trots att varje hjärtslag följs av en ny rännil
som bränner hål i golvet
kan kroppen inte sluta gunga
Liksom krampa
Liksom sörja




Fri vers av HQ
Läst 358 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-20 22:00



Bookmark and Share


  PPQ
du har fått en mer skärpa och tyngd i dina texter och det gillar jag
2009-09-02
  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ