Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I lugnet av din blick

Vi satt där på bryggan
Vattnet så stilla
Bara en stilla bris
svepte över oss
Det var så lugnt
och vi pratade om livet

Vi pratade om
varför alla hjältar
måste dö
Varför alla svaga
måste försvagas

Och där i lugnet av din blick
Med löven som små båtar på
vattenytan
Där fann jag styrka
i dina ögon

Och själen växte lite grann




Fri vers av mariann
Läst 512 gånger
Publicerad 2005-10-03 12:33



Bookmark and Share


  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
En stark text! Man märker att berättarens själ har vuxit - och ens egen gör det också, under läsningen. Kanske ligger styrka i att acceptera världen. Kanske ligger styrkan i löv som flyter på vattnet som små båtar - vilken härlig bild!
2005-10-03

    anniks
Jag får en känsla av hösten, som annars e så deprimerande. Den här tyckte jag väldigt mycket om!
2005-10-03

  Nathalia
Din dikt är en oas mitt bland alla skrikiga ord på poeter.se!
Bravo!
2005-10-03
  > Nästa text
< Föregående

mariann
mariann