Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

what the hell

bitter - det ville jag inte bli , det skulle jag inte bli ... som svärmor - nej tack. skilde mig och var glad. tjugo år har gått och nu träffar jag svärmor och inser att det är jag som är bitter - och hon är sprudlande glad.
bitter och bränd - tänk det trodde jag inte om mig. jag har sökt mig ett liv - krokat mig kring på livets stig, snubblat och fallit. ibland till och med slagit mig hårt men rest mig - och snubblat vidare. tungsint men med hopp. det finns en för alla.
bitter, bränd och ensam - lyssnar på andras glädje och tacksamhet för att livet gett dem så mycket. mina ögon skuggas av allt smolk bägaren kan ge. det finns en för alla men tvivlet smyger sig på.
bitter, bränd, ensam och rädd... för vad framtiden ska ge. ska jag våga ta emot? kommer jag ens att komma i närheten? ryggen blir rakare men tvivlet växer. har man trampats på en gång vet man att man är värd att trampas på. livets skola är hård.
bitter, bränd, ensam, rädd och jävlar anamma. botten blir nådd ... till slut. en glimt. ett ljus. ett frö. myllan är trampad. be-redd. att ta emot. livslång kärlek - what the hell. finns någon värd att älska . öppna ögonen. och ta emot ljuset ...




Fri vers av Gunsan
Läst 219 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-07-21 10:04



Bookmark and Share


  Miss Mod
Du väjer inte, i denna modiga text, den hårda kampen, kan tyvärr bli ens borg tillslut, men där verkar Du ha en "nödutgång".
2009-07-22

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Ibland hamnar man i tvivel
och som tur är lyser plötsligt
solen över kullen som skymt den
tidigare. Jag brukar trösta mig med
att det är när jag tvivlar och mår
som sämst som jag utvecklas
som mest. Sen kommer en tid
då man kan flyta på vågorna.
2009-07-21

  Gunsan
det är inte en man jag ska hitta för att finna ljuset
det är mig själv
2009-07-21

  Per Teofilusson
Hör bitterheten sjuda ovan sorgens vatten. Och krampen och slitet. Men slutet: är otydligt eller kanske dubbeltydligt. Som tillkrystat: står inte berättarjaget för sina förluster? Eller är det enda som återstår nu en tröst i det slags ljus som Gud bringar?
2009-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Gunsan
Gunsan