Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet?

Livet är en tung börda många handskas med,
Många når toppen andra når botten,
Vissa får en ny chans när dom vinner på lotten,
Nu ska jag beskriva en del av livets grundstenar,
Kärleken är en av dessa älskade grenar,
Av kärleken har man mycket att lära,
Men det du lär dig kommer du resten av livet bära,
Man lever i en annan värld och allt är perfekt,
Några månader senare blir livet helt plötsligt defekt,
Gräl och hårda ord börjar falla på plats,
Det är nu vreden tar över och du tar en rejäl sats,
Sorgen sätter igång och tårarna bildar floder,
Just nu är allt man behöver en axel från en syster eller broder,
Men känslorna vänder och du vandrar sakta fram,
Fram till älskades varma öppna famn,
För inget är väl bättre än att älska varandra,
Istället för att bara gå runt ensam och vandra.

Hat är en annan gren i detta korta liv,
Men är absolut det onödigaste tidsfördriv,
Krig är ett exempel, de leder bara till ännu mer röda fält,
Det spelar ingen roll hur mycket demonstranterna på jorden har gnällt,
Världen över marcheras det mot sådant onödigt blodspill,
Men hur mycket de än kämpar står det inte rätt till,
Vreden sitter ändå alltid kvar innerst inne,
Och hatet finns kvar i varenda människas minne.

Lycka är ännu en gren i livet,
Det är nåt man aldrig ska ta för givet,
Lycka är inte det viktigaste kan många tycka,
Men ett leende eller skratt kan många onda blickar stycka.


Sorg är den tyngsta period som vi helst vill glömma,
Men det kommer alltid finnas bland oss, det kan inte ens gud fördömma,
Att förlora nära och kära är det sorgligaste som kan ske,
Men stå till en minut, tänk på alla fina minnen och bara be,
För även om kroppen har sjunkit ner i underjorden,
Så svävar fortfarande själen omkring här på jorden.

Lögner och svek är nåt som kan leda till frustration,
Men tyvärr finns de många som kan göra allt för att hamna i en högre position.
Din närmaste vän kan bli din värsta fiende på ett ögonblick,
Men då är det ingen idé att kämpa.. bara stick!


Livet är som ett stort träd med hundratals grenar,
Denna korta text handlar bara om ett fåtal grundstenar,
Livet är nästan för komplicerat för att kunna beskrivas med dessa korta ord,
Men nu har jag iallafall lagt ut en hel del tankar på detta bord.




Fri vers av miyage
Läst 516 gånger
Publicerad 2005-10-03 14:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

miyage
miyage