Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

öga för öga

Jag satt på sängkanten. Kan inte sova, mamma, sa hon. Jag ser spöken. Monster. Hemska dinosaurier. Nej, nej. Det finns inga spöken. Monster. Hemska dinosaurier. Jo, jo, dom finns. Överallt. Ser du inte? Så jag böjde mig ner. Tryckte ut med tummen, först ena sedan andra ögat. Stoppade in dem över mina, ändå så insjunkna. Jag såg mig omkring. Spöken. Monster. Hemska dinosaurier. Och två blodiga förvånade hålor.


Fri vers av Linen
Läst 518 gånger
Publicerad 2009-07-22 01:55



Bookmark and Share


    resilient
"att se med någon annans ögon". Det är väl kärleksfullt? Gillar drastiskheten, även om det först vände sig i mig. Och jag försöker varje dag övertyga mina ungar om att det är roligt att vara vuxen. Ibland lyckas jag. Det är som en pjäs.
2009-07-24

  lycksele
Hade du gjort detta mot ett djuer .. en hund eller katt, då hade vi lynchat dej med omedelbar vaerkan. Hängt dej i närmsta träd.
Men nu var det ju bara din dotter. Och ingen ska fan lägga sej i vad andra gör med eller hur dom sköter sina ungar. Det är en strikt privatsak.
2009-07-24

  Anna Frölander
Håller med Jacob, tycker om vändningen i texten men också att du på ett sådant självklart sätt fortsätter i samma ton, det ger hela texten en trovärdig känsla, ett eget självklart universum. Det är snyggt och proffsigt och kan man den konsten så kan man skriva om vad som helst. Du kan.
2009-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Linen
Linen