Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Zzzzzzzz! Ding dång! Zzzzzzzz!


En husmors dagbok






Uppstigen nollfyra trettio,
huvudknoppen sätter rotation
inför dagens maraton.

Ut på balkongen,
sliter snabbt ner tvätten
innan den blir dyblöt igen.

Börjar drapera byket
över bord och bänkar,
täckena ikläds rena påslakan.

Pausar med morgonkaffe
och en torr macka.
Pip, fem minuter har gått.

Ångar halvdö vidare
då rasten är slut,
klockan närmar sig sju.

Snabbt in i gästrummet
möblerar om, släpar soffan
till annan vägg.

Fram med måttstocken
kollar så allt stämmer,
Jippie, det funkar bra.

Snavar på ett lakan,
in i maskin med det.
Fyrtio grader får duga.

Fram med kameran,
tar några bilder,
ny planering av gästrummet.

Rökpaus på terassen,
fågelkvitter och solsken.
Pip, fem minuter har gått.

Hänger raskt upp lakanet
och några mattor
som tvättades igår.

Fram med skurspann
och rena trasor,
storarums golvet klart.

Dags för den lilla toan,
sprutar på diverse medel,
skurar av trappan så länge.

Opps! I köket rendiskade vaser,
hämtar lillstegen, klättrar upp
sätter dom i vacker kombination.

Pausar med spindelharpan
och en ihärdig rökhosta,
host, host, host.

Pip, fem minuter har gått,
halvdö, men måste ändå
fylla på flytande tvål.

Hämtar två små stolar
till pyttebordet i uterummet,
där man sitter på tu man hand.

Pausar, med ett par mattor
och dukar under armen,
dekorerar borden i halvfart.

Snabbt röj in på lilltoan igen,
höll på att glömma,
nu är den skinande ren.

Knaster i köket, smulor på golvet,
spisfläkten flottig och
krukväxt med spinn.

Pausar, sitter apatisk på stolen,
hör hur blommarna sjunger
Ödessymfonin.

Suckar och tänker, stackars små liv
mamma kommer med
vattenkanna och gödselvatten.

Pausar och pausar
och pausar igen,
struntar i resten av dagen.






ME/09







































Övriga genrer av Madjori
Läst 282 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-22 17:53



Bookmark and Share


  Lasseman VIP
Phuu!! man blir ju rent andfådd.. hi hi tack för att man fick en inblick i din vardag .. kram och applåder
2009-07-24

  Svartsilver
dikten ger mig kalla rysningar;)
om jag någonsin funderar på att bli en husmor ska jag läsa denna igen.
2009-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori