Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väntande romantiker

 

Var är den?
Romantiken som jag så innerligt och hett längtar efter.
Jag ser den bland vänner, familj, bekanta och okända.
Jag är den ständiga betraktaren av den Stora Kärleken.
Aldrig finner jag den,
snubblar gång på gång över mina egna, och andras, ben,
blir lurad och krossad,
sårad och förstörd.
Jag är betraktaren,
skildraren.
Borde kanske sluta hoppas men
det gör jag inte.
Du måste finnas, du måste.
Anledningen till min innersta eld,
min livsgnistas bränsle.
Jag har allt uttänkt, uträknat, utmejslat.
För mitt inre ser jag hur vi möts,
vad vi säger och hur vi agerar.
I miljoner versioner möts vi.
På gatan. Genom vänner. På bussen. I en soffa.
På ett tåg. I en dans. På en fest. Av en slump.
Helt och hållet planerat.
Ser gnistan spraka och jag vet
att det någon gång måste bli sant.
Drömmen. Du. Vi.
Jag är den obotliga och eviga
romantikern.
En väntande romantiker som önskar bli tagen med storm.
Jag är en romantiker som har skrivit tusen kärlekssånger,
kärleksförklaringar och kärlekspoem.
En romantiker som för folk samman,
skriver kärleksromaner som sätter hjärtan i brand
och skapar sagor i verkligheten.
En romantiker fångad i en kärlekssaga
tillsynes utan lyckligt slut.
Jag längtar efter att...
Jag längtar efter..
Jag längtar.
När får jag uppleva min egen saga?
Den är påbörjad men nu är min penna slut.
Jag behöver dig att skriva klart den.
Mitt i min egen saga är jag
en romantiker i väntan på romantik.
Var är den?
Var är du?




Fri vers av VampyrÄngel
Läst 813 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-07-23 20:23



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Starkt och uppriktigt, naket och härligt!
2011-01-19

  blaite
Snyggt
2011-01-18

  blaite
Snyggt
2011-01-18

  aol
underbart strömmar dina tankar
2011-01-14

  JohnSilver
Älskar..
2010-01-08

  Mr Lindemann VIP
Pregant och stilen den är fin
drickes som den bästa glas vin
2009-09-07

  In search of sunrise
Fantastisk.
2009-08-16

  aPorcupine
Riktigt bra dikt. Du lyckas beskriva en känsla som jag tror att många känner igen sig i. Trots att det är rad på rad på rad så är det ett flyt och något drivande som får mig att fortsätta och fortsätta läsa... och känna en saknad när orden tar slut.

Favoritraden:
"Jag har allt uttänkt, uträknat, utmejslat."
2009-07-25

  Bagan
Åh, det bästa jag läst här på mycket länge!! Detta var seriöst riktigt bra, ah jag kan inte beskriva hur bra det var. Känner igen mig så starkt i dina känslor, tusen applåder!
2009-07-23
  > Nästa text
< Föregående

VampyrÄngel
VampyrÄngel