Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök till rimdikt. Trollungen är äkta.


Jag har en trollunge att ta hand om.

Jag har en trollunge att ta hand om
Jag lovar att det är inte lätt
Han kan ge mig ett grönt öga
Och då blir inget rätt.

Som när vi går till affären
och betala ska
Så glömmer jag att det är korv till middag
Och hem med tårta kommer jag.

Eller när det är dags för skola
Och allt ska hinnas med
Då säger han en formel
och tiden går ur led!

Vi får stressa till skolan
Säga till fröken - förlåt förlåt!
Men det är som hon inte sett oss
Ja, hon är stel, som gjord av plåt…

I skolan han sen räknar
Och bokstäver skriver ner
Han klurar på ett farkost,
Och övar magi när ingen ser.

Jag tror det finns fler i klassen
Som är av hans sort
Det finns han med tassen.
Och hon som trolla vikarien bort.

På kvällen kammar jag
hans knorvliga hår
Kramar honom go´natt
Sen ser jag små svart spår
Han har smugit ut, tyst som en katt.

Jag anar troll och lockar
Och mycket riktigt där
Han står utanför huset
Lyckligt busig och svär!

Jag tar in honom igen
Och sjunger för honom ömt
Då sätter han sig rakt i säng och viskar:
Vakna nu. Allt det här har mamma bara drömt.





Fri vers av Sanna i badet VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2009-07-24 01:20



Bookmark and Share


  bittemi VIP
på läpparna skulle jag lägga till! Fin!
2012-08-03

  bittemi VIP
Den här dikten lämnar ett varmt leende
2012-08-03

  Linda CH VIP
Din ömsinta dikt får mig att le av lycka!
2012-01-28

  erkki
Klart trevligt! Formen är ju lite oregelbunden, men vad annat ska det vara när det handlar om en liten trollunge. Så har alltihop ett stort hjärta. Fint!
2009-08-24

  Cosmic Johanna
Underbart levande sagoväsen till barn,

vackert att få ta del av.

applåder för det lilla livets fantasi.
2009-08-09

  Water VIP
Känner igen känslan du förmedlar här
Dom är underhållande dom där små rackarna
2009-08-02

    leelee
Vilken härlig dikt! Och nuuuu förstår jag. Jag har såna med!!!!
2009-07-26

  Knickedick
jo jag ser en förälders smeksamma beklagan över sina bedårande fritänkade barn
2009-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Sanna i badet
Sanna i badet VIP