Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
morronen vaknar


klockdans

väckarklockan dansar
sin morrondans
och väcker mig
halv fyra

bergen framför
köksfönstret
syns ännu inte
solen har tydligen
missat väckningen

under pysslet
med morronkaffet
segar sig långsamt
en röd strimma
upp bakom höjderna
och kastar sitt blekljus
in i dalen

det snarkas
fortfarande
under sängar
fram tills nosarna
registrerar
morronmackan
med leverpastej

när matpåsen
är klar
är snarkningarna
över för länge sedan

gå på sjön
och åtta tassar
rasslar till
över hallgolvet

det är märkligt
men den gamle turbo
16 år
hoppar som en unghund
in i bilen
och lägger sig till rätta
bland agnspänner
och lådor

tornado
tar som vanligt plats
vid fönstret
det vore ju illa
att missa något

det tar 20 minuter
till hamnen
ejdern väntar på oss
tankad och maskinen
kollad igår

men först
en morronpromenad
morronskitning
på stigen
där det fina folket
motionerar
om en timma

då syns vi
mot horizonten
hytten luktar kaffe
och hundarna
tittar in i solen
från akterdäck




Fri vers av tom boreland
Läst 192 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-07-24 23:58

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Sturesdotter
UNDERBAR morgonbild jag får !!
2009-07-27

  Jessica Ebbesson
Vilken vacker bild du förmedlar. Tycker speciellt mycket om slutstycket!
2009-07-25

  Sanningsägaren VIP
underbar betraktelse
blir alldeles varm av att läsa dina ord
tack för att du delar med dig
2009-07-25
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland