Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sakta flyter vi iväg.


Biblar ska skrivas om hjärtans sårbarhet

Låt de aldrig se dig skaka
låt de aldrig se dig svag.
Att ge hjärtat rakt ut
i regnperioden är patetiskt.

Jag ska måla nya
hjärtan, klättra
i höghus när snön lagt sig
& jag ska bygga
min planet
Jag ska bli en helt annan kvinna

Det är min värld det här
Ge aldrig hjärtat rakt ut
och ni får komma hem till mig
så skriver vi vår egna bibel
köper systembolagen
blir rika, står på egna ben.

Vi är dem som föddes
en dag i decemberkylan
med hjärtan så varma
blev vi kugghjulsfolk utan mål
i livet.

Därför köper jag alla systembolag
blir rik, skriver min egna bibel
bygger min egna planet och står på egna ben.

Därför är jag
en av alla
människor
på vår planet
- Jag är en idiot.

Med cement över mitt huvud
skär jag av min tunga, utanförstånd
förråder jag en vän, mår illa
när jag ler.

Detta är min värld,
där man aldrig ger
hjärtat rakt ut i regnet
kastar det aldrig i teglet.

Ändå är jag en sådan egocetrippad idiotisk människa
en kugghulsmänniska född tidigt i December,
skriver min egna bibel, bygger en ny värld, blir en ny kvinna,
med tamburinen i trummans takt dansar i min svarta bakgrund.

Kärlek är för dem,
Kärlek är för dem,
Kärlek är för dig som har tur




Fri vers av RedCherry
Läst 327 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-25 16:25



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Den ultimata och optimala Bibeln har redan skrivits (även om "Bibeln" också är en fasansfullt bra LP med Strindbergs).
Bibeln jag menar handlar i allra högsta grad om smärta: Jesu smärta - den Han frivilligt utstod av kärlek till oss.
2009-07-25
  > Nästa text
< Föregående

RedCherry
RedCherry